Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Μεγάλη έμφαση σε ελέγχους και ιχνηλατήσεις από την Πολιτική Προστασία – 6.229 άτομα ελέγχονται για τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού

Μεγάλη έμφαση σε ελέγχους και ιχνηλατήσεις από την Πολιτική Προστασία – 6.229 άτομα ελέγχονται για τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού

Oι τακτικοί έλεγχοι και οι ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα μας συνεχίζουν σταθερά, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε κατά την ενημέρωση της 30ής Μαρτίου ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας ότι, μέχρι το βράδυ της 29ης Μαρτίου, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στη ΓΑΔΑ είχε ιχνηλατήσει 324 θετικά κρούσματα και 513 στενές επαφές τους.

Την ίδια στιγμή, έχουν καταχωρηθεί οι επιβάτες 172 πτήσεων εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για την υποχρέωση τους να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, καθώς και για τα μέτρα πρόληψης και ατομικής προστασίας που πρέπει να ακολουθούν.

Μέχρι το βράδυ της 29ης Μαρτίου, 6.229 άτομα ελέγχονταν από το Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την τήρηση τού κατ’ οίκον περιορισμού τους. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.109 στην περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, πέρα από αυτούς που τελούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπάρχουν και 83 συνάνθρωποι μας, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για 22 άτομα το τεστ των οποίων ήταν θετικό, και άλλα 61 που επέλεξαν οικειοθελώς να ολοκληρώσουν την περίοδο της καραντίνας τους στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι άλλα 160 άτομα στη Θράκη περιμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων, για να αποφασίσουν την παραμονή τους ή τη μεταφορά τους στο σπίτι, ώστε να ολοκληρώσουν και εκείνοι την καραντίνα τους.

Check Also

Νίκος Χαρδαλιάς: Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινά ενημέρωση θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά

Έχουμε επανέλθει σε μεγάλο μέρος στην κανονικότητά μας, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης …