Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Κ. Κουτσογιάννη: Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

Κ. Κουτσογιάννη: Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

Ξεκινώντας την ομιλία της στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, ανέφερε ότι η εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, την οποία απαρτίζουν 40 σύλλογοι και ομοσπονδίες ασθενών από όλη τη χώρα, αποτελεί τεράστιο βήμα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών και της ενδυνάμωσης της φωνής τους.

Σύμφωνα με την κυρία Κουτσογιάννη, στόχοι της Ένωσης είναι ο διάλογος με την Πολιτεία, η ενδυνάμωση των συλλόγων ασθενών, η ενεργή συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων και η διάχυση της υπεύθυνης πληροφόρησης σε θέματα Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας επιδιώκει τη συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, τους Φορείς Υγείας, αλλά και την κοινωνία των πολιτών.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Κουτσογιάννη, οι ασθενείς μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν τις πολιτικές Υγείας, διότι, όπως αποδεικνύουν διεθνείς και ελληνικές έρευνες, μέσω της συμμετοχής τους επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα σε όλο το φάσμα της υγείας. Τέλος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των ασθενών στον οργανισμό ΗΤΑ, ως δείγμα της δίκαιης αντιμετώπισης των ασθενών από την Πολιτεία, καθώς αναγνωρίζονται ως ισότιμοι εταίροι στον σχεδιασμό πολιτικών Υγείας.

Check Also

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η πανδημία πρέπει να αποτελέσει μοχλό πίεσης για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής πολιτικής

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη φαρμακευτική πολιτική, …