Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με επιστολή στον Μ. Βλασταράκο ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με επιστολή στον Μ. Βλασταράκο ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ.

Δημόσια επιστολή προς τον πρόεδρο του Π.Ι.Σ., κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, από τον πρόεδρο του Ι.Σ.Θ., κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Ι.Σ., τονίζει την ανάγκη να τερματιστεί η «άγονη αντιπαράθεση» του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. και των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

«Πιστεύω ότι ο ρόλος του Π.Ι.Σ. θα πρέπει διαχρονικά να είναι ο συγκερασμός των απόψεων και η συνεννόηση των μελών του. Αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την επιβολή ή τον πειθαναγκασμό όσων εκφράζονται διαφορετικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ.

«Ο ιατρικός κόσμος τα τελευταία χρόνια υφίσταται συνεχείς εξακολουθητικές ήττες σε όλα τα επίπεδα και αυτό δυστυχώς δεν είναι ούτε αυτονόητο, ούτε νομοτελειακό. Η εμπειρία των συναδέλφων φαρμακοποιών δείχνει ότι, με άλλη στάση, θα μπορούσαμε και εμείς να έχουμε άλλα αποτελέσματα», συνεχίζει ο κ. Εξαδάκτυλος, συγχαίροντας τον Π.Φ.Σ. που πρόσφατα πέτυχε στο ΣτΕ να ανατρέψει το «άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος του φαρμακοποιού» – κάτι που, δυστυχώς, ο ιατρικός κλάδος δεν έχει καταφέρει ποτέ.

«Με δεδομένο ότι το θέμα περί ιατρικών συλλόγων συζητήθηκε σε συνεδριάσεις της γενικής συνέλευσης, της οποίας η θητεία τερματίστηκε το 2014, και καθώς οι αποφάσεις των Γ.Σ είναι σεβαστές, αλλά ανθρώπινες και όχι «ιερές», πιστεύω ότι η θέση του Π.Ι.Σ μπορεί να γίνει επίκαιρη και αποτελεσματική.

Μέχρι στιγμής, δημοσίως 6 σύλλογοι, των οποίων το άθροισμα των μελών ξεπερνά κατά πολύ τα 2/3 του ιατρικού κόσμου της χώρας, έχουν υποβάλει προτάσεις, οι οποίες δεν είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους και μπορούν να ενσωματωθούν στο προς συζήτηση νομοσχέδιο, καθιστώντας το πραγματικά εκσυγχρονιστικό και κυρίως αποτελεσματικό για τη μελλοντική λειτουργία μας. Είναι περίπου βέβαιο ότι, αν αυτό δεν γίνει τώρα, πολύ σύντομα μια νέα πραγματικότητα θα απαιτήσει την αλλαγή των κανόνων που αύριο θα ψηφιστούν.

Σας προτείνω να συνεργαστούμε οι πρόεδροι των Ι.Σ που έκαναν προτάσεις το  2017 με εσάς για την ενσωμάτωση των προτάσεων αυτών στο προς συζήτηση νομοσχέδιο και, με τη δέσμευση όλων, το Δ.Σ του Π.Ι.Σ να εγκρίνει τις προσθήκες που βεβαίως δεν αναιρούν τις αποφάσεις της Γ.Σ.», καταλήγει ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ., με την ευχή «να αλλάξουμε πορεία».

Check Also

Χίλια μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια

“Το Εθνικό Σύστημα της… Αγγλίας εμπιστεύεται τους Έλληνες γιατρούς και είναι πολύ τιμητικό…”, σημείωσε ο …