Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Κορονοϊός: Σε καραντίνα από σήμερα δύο Κέντρα υγείας της Μυτιλήνη

Κορονοϊός: Σε καραντίνα από σήμερα δύο Κέντρα υγείας της Μυτιλήνη

Σε καραντίνα μπαίνει από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου όλο το
προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου στην Μυτιλήνη, καθώς βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊο νοσηλεύτρια η οποία εργαζόταν και στις δυο παραπάνω Μονάδες Υγείας. Είναι κόρη θύματος του ιού, που έχασε τη ζωή της πριν λίγα 24ωρα.
Στο νησί σήμανε συναγερμός καθώς, όπως είναι φυσικό, η νοσηλεύτρια εκτός από τους συναδέλφους της ήρθε και σε επαφή με αρκετούς ασθενείς των εν λόγω περιοχών.

«Γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα είναι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κλειστά για να απολυμανθούν. Για το διάστημα αυτό οι δημότες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να επικοινωνούν με το 166 για τα επείγοντα περιστατικά τους», τόνιζε στην ανακοίνωσή της η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, αναμένοντας τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για την νοσηλεύτρια. Όταν αυτά έδειξαν ότι είναι θετική στον ιό, αμέσως τέθηκε σε ισχύ η καραντίνα στα δύο Κέντρα.

Να θυμίσουμε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει σε καραντίνα μόνο 7 ημέρες και όχι 14 όπως οι υπόλοιποι πολίτες, ώστε να μην «μπλοκάρει» το σύστημα Υγείας.

Check Also

3 νέα κρούσματα και 2 ακόμη θάνατοι στη χώρα μας

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός …