Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κοντοζαμάνης και Πρεζεράκος στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο

Κοντοζαμάνης και Πρεζεράκος στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην εκδήλωση παρουσίασης των βασικών σημείων του νέου σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 4 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και η Επίτροπος για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το νέο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποβληθεί στο τέλος του έτους.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε, επίσης, διμερή συνάντηση με την κα Κυριακίδου, κατά την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια της Επιτροπής, τονίζοντας ότι και για την χώρα μας η αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα.

Σημείωσε, δε, ότι η συνεργασία και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς και η συνεχής διαβούλευση με τις ενώσεις ασθενών, αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Check Also

Γρήγορο τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού από τον «Δημόκριτο»

Μια διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προτείνει μια νέα λύση για τη γρήγορη ανίχνευση …