Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Κινητοποίηση των καθαριστριών Δρομοκαϊτείου την Τετάρτη 29 Μαΐου

Κινητοποίηση των καθαριστριών Δρομοκαϊτείου την Τετάρτη 29 Μαΐου

Με σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε τη συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου έξω από τη Βουλή, την Τετάρτη, 29 Μαΐου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, αμέσως μετά την Κυριακή 2 Μαΐου, προκηρύσσονται εκλογές. Ως εκ τούτου, «κλείνει» η Βουλή και παγώνουν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας στα Νοσοκομεία.

Εξαιτίας αυτού, οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου απολύονται και στο νοσοκομείο πιθανότατα γυρίζουν οι εργολάβοι. Είναι κρίμα οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου, που αγωνίστηκαν επί χρόνια, παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης, να χάνουν τη δουλειά τους. Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια, πολλές θέλουν λίγα ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν, και τις πετάει στον δρόμο η κυβέρνηση χωρίς ντροπή.

Πού είναι οι Υπουργοί, τα στελέχη της Κυβέρνησης που ήταν μαζί μας στον δρόμο, όταν ήταν Αντιπολίτευση;

Η κυβέρνηση κατάφερε αυτό που επιδίωκε. Κράτησαν σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους για ψηφοθηρικούς λόγους και, μετά τις εκλογές, «γαία πυρί μιχθήτω». Τακτοποίησαν μόνο τους ημετέρους.

Οι συμβάσεις εργασίας των καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου λήγουν τέλος Αυγούστου.

Δεν έγινε παράταση των συμβάσεων με Νομοθετική Ρύθμιση, όπως είχαν δεσμευτεί οι Υπουργοί Υγείας. Ο διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Έτσι, όλες οι καθαρίστριες απολύονται.

Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 09:00, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των καθαριστριών του Δρομοκαϊτείου.

Ζητάμε την άμεση Νομοθετική Ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων. Εάν δεν συμβεί αυτό, απολύονται οι καθαρίστριες και στο Δρομοκαΐτειο υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν οι εργολάβοι – αν και πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο από το οποίο είχαν φύγει.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Παρά τον έλεγχο της πανδημίας, κρύβονται οι παθογένειες του ΕΣΥ»

Διατάξεις του Υπουργείου Υγείας των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι προς ψήφιση στη Βουλή συνέβαλαν …