Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: «Όπου μπορούμε θα ανοίγουμε την κοινωνία, προκειμένου να παίρνουμε ανάσες»

Κικίλιας: «Όπου μπορούμε θα ανοίγουμε την κοινωνία, προκειμένου να παίρνουμε ανάσες»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στην Πλατεία Αγίου Μελετίου, στα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Τον Υπουργό Υγείας συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κόσμο, ξέρουμε ότι μετά από 12 μήνες μάχης ο κόσμος είναι κουρασμένος, αλλά μπορούμε να του δίνουμε τη δυνατότητα να κάνει τεστ, να έχουμε σωστή ενημέρωση ως προς τον κορονοϊό, περίθαλψη και εμβολιασμούς μαζί.

Είναι μια πολυσύνθετη μάχη και προσπάθεια. Δεν σημαίνει ότι, όταν πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα, που είναι ο εμβολιασμός, ξεχνάμε τα προηγούμενα. Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα στην Πλατεία Σεπολίων, όπου βλέπουμε πολύ κόσμο που θέλει να τεσταριστεί.

Να δώσω για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για την προσπάθεια που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες. Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ είναι σε όλη την Ελλάδα, όπου και όποτε προκύπτει ανάγκη προστρέχουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας, στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με την ανησυχία των πολιτών για την έλευση ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, ο Υπουργός ανέφερε:

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη δήλωσή του ότι καθημερινά και κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε πάνω από τα επιδημιολογικά δεδομένα, μας καλύπτει όλους. Ακούμε τους ειδικούς, και η ελληνική Πολιτεία, οργανωμένα, προσαρμόζει τις αποφάσεις της με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν.

Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Από την άλλη, καταλαβαίνετε ότι προσπαθούμε να στηρίξουμε και όλες τις άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας. Και τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία, αλλά και να επιβιώσει η μέση ελληνική οικογένεια που παλεύει για τα προς το ζην – αναφέρομαι στο λιανεμπόριο.

Όλη αυτή η διαδικασία, όλους αυτούς τους μήνες, έχει αυτή τη λογική: Όπου μπορούμε, να ανοίγουμε την κοινωνία, προκειμένου να παίρνουμε ανάσες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας, που είναι ο επιτυχής εμβολιασμός.

Όπου δυσκολεύουν τα πράγματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια, να κλείνουμε και να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας».

Check Also

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σχοινά: Στις 17 Μαρτίου η πρόταση της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το θέμα του εμβολιασμού των πολιτών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και …