Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: Προσφορά της Υγείας αποτελεσματικότερα, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων

Κικίλιας: Προσφορά της Υγείας αποτελεσματικότερα, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων

«Καινοτομία σημαίνει πέρα και πάνω από όλα επένδυση στον άνθρωπο, μια επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Φόρουμ Καινοτομίας, το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η καινοτομία θα έρθει μέσα από ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης» και αναφέρθηκε στον πρώτο νόμο που έφερε ως Υπουργός Υγείας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον οποίο μετατρέπεται το clawback «από αντι-αναπτυξιακό μέτρο σε επενδυτικό εργαλείο», δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν, «ώστε να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών, με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε: «Eίμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πόσω μάλλον όταν συνδυάζει νέες τεχνολογίες, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προαγωγή της καινοτομίας».

«Είμαστε μια φιλο-αναπτυξιακή κυβέρνηση που προσελκύουμε επενδύσεις, και οι επενδύσεις θα φέρουν καινοτομία», σημείωσε ο Υπουργός, χαρακτηρίζοντας την καινοτομία «κλειδί για την ανάπτυξη». «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το αγαθό της Υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Check Also

ΕΟΔΥ: 31 θετικά κρούσματα από τους ελέγχους στο Περιστέρι

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν χτες, 26 Οκτωβρίου, δωρεάν …