Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κικίλιας: «Αν χρειαστεί, θα ληφθούν μέτρα για τα fake news περί κορονοϊού»

Κικίλιας: «Αν χρειαστεί, θα ληφθούν μέτρα για τα fake news περί κορονοϊού»

Απαντώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνέστησε για άλλη μια φορά ψυχραιμία και συνεχή ενημέρωση του κοινού από τους επιστήμονες.

«Θα ενημερώνουμε σωστά και υπεύθυνα τους πολίτες, με έμφαση στην πρόληψη», τόνισε ο κ. Κικίλιας. Και συνέχισε:

«Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα λάβουν, αν χρειαστεί, συγκεκριμένα μέτρα γι’ αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενάντια στο δημόσιο καλό. Τα θέματα Υγείας είναι στο Σύνταγμά μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο.

Από τα δείγματα που ελέγχονται, κάποια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάποια άλλα, πολλά, όχι. Και αυτό είναι το σωστό. Γιατί υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα, υπάρχει και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Εξήγησαν οι ειδικοί επιστήμονες ότι υπάρχει μία πιθανότητα ύπαρξης ενός περιστατικού. Αμέσως εμείς θα φροντίσουμε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης. Να βρούμε από πού έχει προέλθει. Να ερευνήσουμε με τα εργαστήριά μας στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, να έχουμε τα ακριβή αποτελέσματα και να θωρακίσουμε τον πληθυσμό.

…Γενικά στις κρίσεις της Δημόσιας Υγείας χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή εκτίμηση των γεγονότων. Το κάνουμε καθημερινά με ένα πρωτόκολλο το οποίο υπάρχει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που είναι ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, τα 13 νοσοκομεία αναφοράς, οι ειδικοί επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι που μας συμβουλεύουν καθημερινά, αλλά και η online επικοινωνία που έχουμε με το ECDC και τον ΠΟΥ, από τους οποίους παίρνουμε οδηγίες».

Check Also

ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής: Αλγόριθμος με οδηγίες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, …