Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Καμία σαφής δέσμευση ΕΟΠΥΥ στη συνάντηση με τις ιδιωτικές Ενώσεις ΠΦΥ

Καμία σαφής δέσμευση ΕΟΠΥΥ στη συνάντηση με τις ιδιωτικές Ενώσεις ΠΦΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Β. Πλαγιανάκο, είχε στις 5 Ιουνίου το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη συνάντηση που προηγήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πλαγιανάκος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και πρότεινε έναν διαφορετικό επιμερισμό του clawback, ο οποίος ωστόσο ήταν ασαφής χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση, σε ένα θολό τοπίο.

Οι του συντονιστικού οργάνου τόνισαν ότι κόκκινη γραμμή για τον κλάδο αποτελεί η μη χρέωση του clawback του δεύτερου εξαμήνου 2018 γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, τα εργαστήρια οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

Μάλιστα, πρότεινε να διατεθούν τα κονδύλια από τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει ο ΕΟΠΥΥ από τους Ευρωπαίους πολίτες που νοσηλεύονται στην Ελλάδα, τα οποία είναι γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι αδιάθετα.

«Η πολιτεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το υψηλό επιστημονικό προσωπικό της χώρας στην ανεργία και στη μετανάστευση. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ζήσουν με τα ψίχουλα. Θα δώσουμε μάχη για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική επιβίωση του ιατρικού κόσμου, καθώς και ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους τους πολίτες», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των ιατρών.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν οι κάτωθι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
Φ. Πατσουράκος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Ι. Καραμηνάς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)
Θ. Χατζηπαναγιώτου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ
Δ. Φασίτσας

Check Also

ΣΦΕΕ: Οι 7 Πυλώνες Δράσης για ένα αποδοτικό ΕΣΥ και μια αποτελεσματική Φαρμακευτική Πολιτική

Με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου του, ως υπεύθυνου κοινωνικού εταίρου, ο ΣΦΕΕ ανακοίνωσε τις προτάσεις …