Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / Και η εποχική γρίπη παραμένει εδώ! 94 θάνατοι μέχρι τώρα στην χώρα μας

Και η εποχική γρίπη παραμένει εδώ! 94 θάνατοι μέχρι τώρα στην χώρα μας

Δικαιολογημένα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον νέο κορονοϊό, τα κρούσματα και τους θανάτους που προκαλεί παγκοσμίως και την αγωνία που υπάρχει για την εξέλιξη της πανδημίας αυτής.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, είμαστε αντιμέτωποι και με τον «κλασικό» ιό της γρίπης ο οποίος συμπεριφέρεται παρόμοια με τον νέο κορονοϊό.

Υπάρχουν ήδη 241 σοβαρά κρούσματα ως σήμερα στη χώρα μας και παρόλο που είναι σε κάθοδο, φέτος καταγράφηκαν συνολικά 94 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη με διάμεση ηλικία τα 67 έτη.

Το 93% των περιπτώσεων γρίπης φέτος οφειλόταν στον ιό γρίπης τύπου Α και ιδιαίτερα στον τύπο Η3Ν2, που προσβάλει ιδιαίτερα ηλικιωμένους και ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως και ο νέος κορονοϊός.

Ο ιός της γρίπης συμπεριφέρεται παρόμοια με το νέο ιό και η εξάπλωσή του περιορίζεται όταν τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Check Also

Έχει αποτέλεσμα μια εκστρατεία ενημέρωσης για τα προληπτικά μέτρα κατά της COVID-19; Τι έδειξε δημοσκόπηση στην Ολλανδία

Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμου εμβολίου και αποτελεσματικής ειδικής θεραπευτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της πανδημίας …