Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Καθ’ οδόν προς έναν εξωστρεφή Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με κοινωφελές και αλληλέγγυο πρόσωπο

Καθ’ οδόν προς έναν εξωστρεφή Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με κοινωφελές και αλληλέγγυο πρόσωπο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την άρση του δυσμενούς μέτρου της «αναστολής» που είχε επιβληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, με σκοπό την παρουσίαση της πορείας και των μελλοντικών του σχεδίων μετά την απόφαση σταθμό και ορόσημο του Συμβουλίου.

Ομιλητές ήταν ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κος Ηλίας Πετρόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η κα Μαρία Δημουλά, Β’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κος Κωνσταντίνος Τζάνος, Γ’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η κα Αγγελική Φανάκη, Τομεάρχης Οργανωσιακής Ανάπτυξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά την άρση της ‘αναστολής’, γίνεται και πάλι ισότιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, κάτι που μας δίνει το δικαίωμα κα τη δυνατότητα να έχουμε χρηματοδότηση απ’ όλους τους εθνικούς συλλόγους απανταχού της υφηλίου, να συμμετέχουμε ισότιμα σε όλα τα καταστατικά όργανα, γενικές συνελεύσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας, καθώς επίσης σε αποστολές, σε δράσεις, σε ενέργειες και σε εκπαιδεύσεις. Αυτό επετεύχθη διότι ο Ε.Ε.Σ. με το νέο του Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του Μαρτίου του 2019, προέβη τάχιστα στην άμεση ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών του, ώστε να μπορέσουμε άμεσα να πραγματώσουμε αυτές τις επιδιώξεις που ήθελε από εμάς ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να οργανωθούμε σύμφωνα με το εκσυγχρονιστικό πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε έναν νέο Ερυθρό Σταυρό, εξωστρεφή, με ένα κοινωφελές, αλληλέγγυο και κοινωνικό πρόσωπο που θα αποτελεί παράδειγμα προς την κοινωνία», τόνισε κατά την ομιλία του ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Check Also

ΕΕΣΠΟΦ: Περίπου 800.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από μια Σπάνια Πάθηση

Σπάνια είναι η νόσος που προσβάλλει λιγότερους από έναν ανά 2.000 κατοίκους, ενώ, υπάρχει διαφορά …