Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΙΣΑ: 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά

ΙΣΑ: 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξασφάλισε σημαντική ποσότητα υλικού προστασίας από την Περιφέρεια Αττικής (τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προμηθευτεί και άλλες ποσότητες) για να τη διαθέσει στα μέλη του, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους, στηρίζοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο ΙΣΑ έχει ήδη αποστείλει 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας, και βρίσκεται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες προστατευτικού υλικού, προκειμένου να καλύψει τα μέλη του. Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει τη δυνατότητα να διαθέσει χιλιάδες αντισηπτικά ατομικής χρήσης.
Παράλληλα, ο ΙΣΑ τονίζει ότι, από μέρους της, η πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, καθώς και να διασφαλίσει ότι το υγειονομικό προσωπικό, σε όλες τις Δομές υγείας είναι ασφαλές, για να δώσει τη μάχη.

«Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να κρατήσουν όρθια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να στηρίξουν τον ασθενή που έχει την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Είναι θέμα ύψιστης σημασίας η στενή παρακολούθηση των κρουσμάτων με ήπια συμπτωματολογία, προκειμένου να διαγνωστούν εγκαίρως οι επιπλοκές. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχιστεί η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων, για να μη καταλήξουν ως επιπλοκές στα δημόσια νοσοκομεία. Τα ιατρεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χαθούν ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Check Also

ΙΣΑ: Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα για τους καρδιοπαθείς

Είναι γνωστό ότι, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια, συνδυαζόμενη με …