Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΙΣΑ: Άμεση ανάγκη να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ εν όψει κορύφωσης της γρίπης

ΙΣΑ: Άμεση ανάγκη να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ εν όψει κορύφωσης της γρίπης

Υπενθυμίζοντας τις συστάσεις που έχει κάνει στο παρελθόν για επαρκέστερη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ανησυχία του σχετικά με τη μικρή διαθεσιμότητα κλινών στα δημόσια νοσοκομεία, σε μια περίοδο που η γρίπη εξελίσσεται σε επιδημία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ξεπέρασε τους εξήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε. Το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο αναμένεται κορύφωση της επιδημίας της γρίπης.

Ο ΙΣΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, δεδομένου ότι το Υπουργείο Υγείας δεν μερίμνησε να ανοίξουν τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Μάλιστα, έχει καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

«Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Check Also

Στο Γ.Ν. Σάμου ο Βασίλης Κικίλιας

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ο Υπουργός …