Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Ιατροεκπαιδευτικό Συνέδριο στην Πάτρα: Οι νέοι σε επαφή με την Αγωγή Υγείας

Ιατροεκπαιδευτικό Συνέδριο στην Πάτρα: Οι νέοι σε επαφή με την Αγωγή Υγείας

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Ιατρο-εκπαιδευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Νέοι και Αγωγή Υγείας: Το Ευ Ζην υπόθεση όλων μας» πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στους χώρους του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώνεται από την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας) και τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ τυγχάνει της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Ως αναμφισβήτητα καίριος κρίνεται ο ρόλος της Αγωγής Υγείας ως «εργαλείου» των εκπαιδευτικών δομών, εφοδιάζοντας με γνώση τη νεολαία και οδηγώντας την σε αλλαγή συμπεριφορών και υιοθέτηση στάσεων. Παράλληλα, οι δομές της Υγείας επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν τον πληθυσμό στη λογική της πρόληψης και την προαγωγής της Υγείας.

Υπό την έννοια αυτή, η στενή και συνεχής συνεργασία των φορέων Υγείας και Παιδείας προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη της εποχής. Καλούμαστε, επομένως, να οργανώσουμε και να συστηματοποιήσουμε τη συνεργασία αυτή, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας.

Στο εν λόγω συνέδριο θα συμμετάσχουν 20 σχολεία της Αχαΐας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με 200 μαθητές, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών και το ΑΤΕΙ Πάτρας με 60 φοιτητές, καθώς και πλειάδα επιστημόνων της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Θα αναδειχθούν ιδέες μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων, και παρουσιαστούν θέματα που θα εστιάζουν:

α. Στην ψυχική υγεία

β. Στις συναισθηματικές διαταραχές και εξαρτήσεις

γ. Στην επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στους προαναφερόμενους τομείς.

Σύνοψη των συμπερασμάτων του συνεδρίου θα γίνει σε «στρογγυλό τραπέζι», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας, της Εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Κλείσιμο της επιστημονικής συνάντησης θα γίνει με μεγάλη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Check Also

Οι 6 λόγοι που οδηγούν στο άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων – Πώς θα λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου

Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής …