Αρχική / Επικαιρότητα / Θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η επιστολή Μητσοτάκη περί ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η επιστολή Μητσοτάκη περί ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Τα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας Στεφάν Kερμέκερ.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σ’ αυτή την επιστολή, μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό, θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών», προσθέτοντας ότι αναμένονται «τα αποτελέσματα στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης και θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε και να απαντήσουμε στην επιστολή που λάβαμε από τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι «είμαστε στη διαδικασίας ανάλυσης του περιεχομένου».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποστείλει νωρίτερα σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με την οποία προτείνει να υπάρξει ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επίσης, στην επιστολή επισυναπτόταν ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, το οποίο έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές και θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά.

«Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδέψει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει, επίσης, και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι και ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Check Also

Μητσοτάκης: «Ο εμβολιασμός είναι μια διαδικασία που απέδειξε ότι η ελπίδα δεν έχει ηλικία»

Την ικανοποίησή του σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης «Ελευθερία», αλλά και την επαναβεβαίωση της …