Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Moderna προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια των εμβολίων με επιπρόσθετες δόσεις

Η Moderna προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια των εμβολίων με επιπρόσθετες δόσεις

H Moderna Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, ώστε να διευκολύνει ένα γρανάζι της παραγωγής, καθώς η εταιρεία προσεγγίζει την παρασκευή σχεδόν ενός εκατομμυρίου δόσεων την ημέρα.

«Η εταιρεία προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου, ως τις 15 δόσεις, έναντι των σημερινών 10 δόσεων», αναφέρει η Moderna σε ανακοίνωσή της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Η Moderna θα χρειαστεί να έχει περαιτέρω συζητήσεις με τον FDA για να εξασφαλίσει ότι η υπηρεσία αυτή βλέπει θετικά την προσέγγιση αυτή προτού την εφαρμόσει», προσθέτει η εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χογκ, αναφέρει στην εν λόγω ανακοίνωση ότι οι επιπρόσθετες δόσεις θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περιορισμών σε επίπεδο παραγωγικής ικανότητας, επισημαίνοντας ότι «πέρα από την ποσότητα του φαρμακευτικού προϊόντος που διατίθεται, υπάρχει επίσης θέμα πόσα φιαλίδια μπορεί κανείς να γεμίσει σε μια δεδομένη χρονική περίοδο».

Το CNBC μετέδωσε την Παρασκευή ότι η Moderna ζήτησε από την FDA άδεια να γεμίζει τα φιαλίδια του εμβολίου της κατά της COVID-19 με έως και 5 επιπλέον δόσεις.

Η διανομή του εμβολίου της Moderna στις ΗΠΑ άρχισε τον Δεκέμβριο, μετά την έγκριση που έλαβε αυτό για επείγουσα χρήση από τον FDA. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον δόσεις, 6 αντί 5, από τα φιαλίδια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, έπειτα από αναφορές ότι δόσεις του εμβολίου απορρίπτονταν λόγω σύγχυσης που προκαλείτο από τη σήμανση.

Check Also

BMS και Πανεπιστήμιο Rockefeller συνεργάζονται για ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2

Πρόσφατα η Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY) και το Πανεπιστήμιο Rockefeller ανακοίνωσαν ότι σύναψαν οριστική …