Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Η υπεύθυνη χρήση αντιβιοτικών στο επίκεντρο σύσκεψης ΚΕΕΛΠΝΟ και φορέων

Η υπεύθυνη χρήση αντιβιοτικών στο επίκεντρο σύσκεψης ΚΕΕΛΠΝΟ και φορέων

Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις επιπτώσεις της άσκοπης κατανάλωσης των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Οργανισμού, Αν. Καθηγητή Χειρουργικής, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, και σε αυτή μετείχαν οι Καθηγητές Ε. Γιαμαρέλου, Γ. Δαΐκος, Θ. Ζαούτης, Γ. Σαρόγλου, Σ. Τσιόδρας, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας Β. Καραούλη, ο γιατρός Δ. Χολέβας, ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΥ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, καθώς και η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ε. Αλευρίτου. Από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ μετείχαν η υπεύθυνη του Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Μικροβιακής Αντοχής Φ. Κοντοπίδου, καθώς και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ότι η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών και η μικροβιακή αντοχή αποτελούν για τη διεθνή κοινότητα, αλλά και για τη χώρα μας, μία μείζονος σημασίας κρίση δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς, το περιβάλλον και το υγειονομικό σύστημα. Γι’ αυτό τον λόγο, υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων φορέων ως προς την ανάγκη συντονισμένης συλλογικής προσπάθειας και κλιμάκωσης των σχετικών δράσεων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη δέσμευση όλων στον αγώνα για την αντιμετώπισή της.

«Η δέσμευση και αφοσίωση όλων μας στον στόχο αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση του σημαντικότατου αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ.

Check Also

Μεγάλη προσέλευση πολιτών στους προληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση των πολιτών στη διαδικασία διενέργειας προληπτικών δειγματοληψιών, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, …