Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Απίστευτη ταλαιπωρία τραυματισμένου Βρετανού τουρίστα στους Παξούς

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Απίστευτη ταλαιπωρία τραυματισμένου Βρετανού τουρίστα στους Παξούς

Η ΠΟΕΔΗΝ κατάγγειλε για άλλη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ, με αφορμή την περίπτωση ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε σε ατύχημα με μηχανάκι στους Παξούς.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός τουρίστας τραυματίστηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου, σε τροχαίο ατύχημα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, στο οποίο όμως δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Ο γιατρός διέγνωσε πιθανό κάταγμα μηριαίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακτινογραφία, και ο Διευθυντής Ιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, όχημα 20ετίας, ανέλαβε τη διακομιδή με το καράβι της γραμμής, χωρίς συνοδεία ιατρού. Τον ασθενή συνόδευσε ο φίλος του.

Παρόλα αυτά, το ασθενοφόρο δεν εισήλθε τελικά στο καράβι, γιατί το πλήρωμα δεν δέχθηκε να ταξιδέψει δωρεάν! Επιπλέον, δεν επέτρεψαν στον ασθενή να ανέβει στο κατάστρωμα, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο, με τον φίλο του και χωρίς συνοδό ιατρό.

Φτάνοντας στην Ηγουμενίτσα, περίμενε και παρέλαβε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής, που τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

«Ήταν τυχερός που τα τραύματά του δεν ήταν τόσο σοβαρά. Εάν ήταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα γινόταν;», διερωτούνται οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Προς προβληματισμό…

Check Also

Η Υγεία στον δρόμο της ανάπτυξης…

Η ανάπτυξη είναι καθοδόν. Αν αργήσει λίγο, μην αγχωθείτε, κάπου θα έχει μπλέξει. Κι αυτά …