Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η «Καρδιά του Παιδιού» για την Καρδιά του Μίκη, στις 25/2

Η «Καρδιά του Παιδιού» για την Καρδιά του Μίκη, στις 25/2

Ο ψυχικός κόσμος του παιδιού είναι πλούσιος, αλλά και δυσανάγνωστος. Πώς μπορεί κανείς να γνωρίσει μια παιδική ψυχή; Πόσο στ’ αλήθεια δύσκολο γίνεται αυτό, όταν αφορά ευαίσθητη καρδιά με συγγενική καρδιοπάθεια;

Έργο της «Καρδιάς του Παιδιού» είναι να βοηθήσει τον κόσμο να “διαβάσει” τον ψυχικό κόσμο αυτών των παιδιών.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Θέατρο Ακροπόλ, μια μουσική βραδιά αφιερωμένη από τα παιδιά… στον Μίκη Θεοδωράκη, που στα πρώιμα χρόνια της ανεπανάληπτης συνθετικής του δράσης έγραψε τραγούδια για το παιδί.

Να τι σημειώνει ο ίδιος o Μίκης Θεοδωράκης για την τόσο ξεχωριστή αυτή βραδιά:

«Μέσα στην παγωνιά της Ιστορίας –στη δοκιμασία του ’40–  στην πρώτη μου εφηβεία, κλεισμένος στη μοναξιά μου στην Τρίπολη, συνέχισα να γράφω τραγούδια, το ίδιο όπως και προηγουμένως στην Πάτρα και στον Πύργο, με το αναγνωστικό του γυμνασίου και τα βιβλία του πατέρα μου, γεμάτα Σολωμό, Βαλαωρίτη, Παλαμά και άλλους ποιητές μας. Ήταν ένας τρόπος ζωής που μου έγινε βίωμα και  συνήθεια, να ζω με την ομορφιά της ποίησης και της μουσικής. Που με θωράκισε και με προφύλαγε να περάσω ακέραιος τη ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ που κράτησε μια ολόκληρη ζωή.

Μέσα στα  Παιδικά Τραγούδια μου ξαναβρίσκω τον πυρήνα του μουσικού εαυτού μου. Σε μερικά απ’ αυτά θα βρει κανείς τα “μουσικά μόρια” τους “μουσικούς αρμούς” που, μέσα απ’ τα τραγούδια μου που αργότερα έγιναν γνωστά, βρήκαν άμεση σχέση και απήχηση στον κοινό ακροατή, που είναι ο συνομιλητής μου.  Είναι  ευτύχημα που μερικά απ’ αυτά τα τραγούδια θα τραγουδηθούν από παιδιά  της  Χορωδίας της “Καρδιάς του Παιδιού”, με τη συμμετοχή της παιδικής Χορωδίας της  “Εκπαιδευτικής Αναγέννησης”. Είναι σαν να ξαναγυρίζω κι εγώ μαζί τους πίσω, τότε που τα χρώματα είχαν άλλο χρώμα και τ’ ακούσματα άλλο άκουσμα, κι εγώ με τα μάτια  ορθάνοιχτα περίμενα τον Παράδεισο να ‘ρχεται αγκαλιά με τους αγκαλιασμένους συντροφικά ανθρώπους».

Οι συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη που θα ακουστούν στην εκδήλωση είναι πάνω σε ποίηση των: Βασίλη Ρώτα, Χάρη Σακελλαρίου, Μιχαήλ Στασινόπουλου, Νίκου Γκάτσου, Αντιγόνης Μεταξά (Θείας Λένας), Γιώργου Σεφέρη, Brendan Behan σε απόδοση Βασίλη Ρώτα, Κώστα Χατζόπουλου και Κώστα Βίρβου.

Παίρνουν μέρος οι μουσικοί:
Στέφανος Καρδιόλακας – μαέστρος
Μαρίνα Αυγέρη – πιάνο
Δημήτρης Κλειδάς – πιάνο
Ευγενική Συμμετοχή ο Κώστας Ζαριδάκης – μπουζούκι

Συμμετέχουν οι χορωδίες:
Χορωδία της Καρδιάς του Παιδιού
Χορωδία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Παρουσιάζει: η ηθοποιός Μιμή Ντενίση 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Check Also

Γιορτή χαράς από την «Καρδιά του Παιδιού» για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις …