Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Η επίσημη απάντηση για τις….τεράστιες μάσκες που έλαβαν σήμερα οι μαθητές

Η επίσημη απάντηση για τις….τεράστιες μάσκες που έλαβαν σήμερα οι μαθητές

Το θέμα της σημερινής ημέρας ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη νέα κανονικότητα, αλλά και οι… υπερμεγέθεις μάσκες που παρέλαβαν σήμερα το πρωί οι μικροί μαθητές στο σχολείο! Τα εκατοντάδες σχόλια και οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο οδήγησαν την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να δώσει μία επίσημη απάντηση για το θέμα που προέκυψε.

«Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Check Also

Ποια είναι τα 15 επιπλέον σχολεία που προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας

Η εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 οδήγησε στο να ανακοινώσουν και άλλα σχολεία την αναστολή λειτουργίας είτε …