Αρχική / Επικαιρότητα / Η Γαλλία θα αρχίσει Μάρτιο και Απρίλιο να παράγει τα εμβόλια της Moderna και των Pfizer/BioNTech

Η Γαλλία θα αρχίσει Μάρτιο και Απρίλιο να παράγει τα εμβόλια της Moderna και των Pfizer/BioNTech

Μια υπεργολαβική εταιρεία θα αρχίσει να παράγει στη Γαλλία «στη διάρκεια του Μαρτίου» το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna κατά της Covid-19, και μια άλλη θα ξεκινήσει «στη διάρκεια του Απριλίου» την παραγωγή εκείνου των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL η αναπληρώτρια υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ.

Χθες βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε πως η παραγωγή εμβολίων σε γαλλικό έδαφος θα ξεκινήσει «από τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου», έπειτα από συνάντηση με μεγάλες γαλλικές και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο Μακρόν είπε πως τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής θα συμμετάσχουν στη δημιουργία εμβολίων που έχουν επεξεργαστεί άλλες φαρμακοβιομηχανίες, εκ των οποίων τρεις γαλλικές υπεργολαβικές.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, η γαλλική υπεργολαβική Delpharm ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παραγάγει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στο εργοστάσιό της στο Σεν-Ρεμί-σιρ-Αβρ (βορειοδυτική Γαλλία), η σουηδική φαρμακοβιομηχανία Recipharm το εμβόλιο της Moderna στο Μον (δυτικά) και η γαλλική Fareva το εμβόλιο της CureVac στις εγκαταστάσεις της στο Πο (νοτιοδυτικά) και στη Βαλ-ντε-Ρέιγ, για το γέμισμα και τη συσκευασία.

«Η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής που θα ξεκινήσει, θα είναι στη διάρκεια του Μαρτίου για το εμβόλιο της Moderna», διευκρίνισε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια Υπουργός, Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ. «Θα έχουμε μια εγκατάσταση παραγωγής που θα ξεκινήσει ακολούθως στη διάρκεια του Απριλίου, θα είναι για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Και τον Μάιο, αναμένεται να είναι για το εμβόλιο της CureVac. Ωστόσο, εκεί περιμένουμε την έγκριση για την άδεια κυκλοφορίας, άρα θέτω έναν όρο», πρόσθεσε.

Η Γαλλίδα Υπουργός είπε πως η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi (η οποία μετέθεσε για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 την παρουσίαση του δικού της εμβολίου) «θα παράγει, από την πλευρά της, και αυτή».

«Εργαστήκαμε μαζί τους, ώστε να παράγουν στο γερμανικό εργοστάσιό τους το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ώστε αυτό να συμβάλει στο να αυξήσουμε τις αλυσίδες παραγωγής. Αν το εμβόλιό τους έχει θετικά αποτελέσματα, τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν επίσης την παραγωγή τους», είπε η Ανιές-Πανιέρ-Ρουνασέρ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Μπορούν τα εμβόλια να μειώσουν τη μετάδοση της COVID-19;

Καθώς ο μαζικός εμβολιασμός ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ένα βασικό ερώτημα …