Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi δραστηριοποιείται στην Ελλάδα

Η πρωτοπόρος σουηδική βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi™ (Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, «κόβοντας την κορδέλα» συμβολικά σε τελετή στην Αίγλη Ζαππείου, την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Εταιρεία βιοτεχνολογίας με σημαντικό έργο στην πρωτεϊνική βιοχημεία και την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων, η Sobi επενδύει στην Ελλάδα, παρά τις οικονομικές και επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, με τη δέσμευση να καλύψει ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, μέσω καινοτόμων θεραπειών. Η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, με το ερευνητικό και προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο να εστιάζει στην αιμοφιλία, τις φλεγμονές και τις γενετικές και μεταβολικές παθήσεις.

«Η αποστολή της Sobi είναι να αναπτύσσει και να προσφέρει καινοτόμες θεραπείες και υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Η έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών με σπάνιες παθήσεις σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε η Hege Hellström, Πρόεδρος της Sobi σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ρωσία (EMENAR), καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και Δημήτρης Βερύκιος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), ενώ τη Sobi εκπροσώπησαν η Hege Hellstrӧm, Πρόεδρος Sobi EMENAR, ο Sergio Lai, Γενικός Διευθυντής της Sobi σε Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, και ο Nicola Zancan, Market Development Director της Sobi σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ο Sergio Lai, Γενικός Διευθυντής Sobi σε Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, διαβεβαίωσε ότι το νέο γραφείο της Sobi στην Αθήνα θα ενισχύσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να συνεργαστεί στενά με την ελληνική Πολιτεία, με σκοπό την προσφορά φροντίδας υψηλής ποιότητας, καθώς και έγκαιρης και εφ’ όρου ζωής πρόσβασης σε θεραπείες για τους ανθρώπους που ζουν με σπάνιες παθήσεις στη χώρα.

Καλωσορίζοντας στην Ελλάδα τη Sobi, μελλοντικό μέλος του ΣΦΕΕ, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Αποστολίδης, σημείωσε ότι «η επένδυση της Sobi στη χώρα μας είναι σίγουρα ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την ποιότητα του φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα. Ενός κλάδου που αδιαμφισβήτητα παρουσιάζει έντονες ιδιαιτερότητες, σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Οι επενδύσεις που γίνονται στις φαρμακευτικές εταιρείες είναι πολύ μεγάλες, αρκεί να αναφέρουμε πως πανευρωπαϊκά αποτελεί τον πρώτο κλάδο σε επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, επενδύοντας περισσότερα από 35 δισ. ευρώ τον χρόνο». Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε σίγουρος ότι η παρουσία της Sobi στη χώρα θα αναβαθμίσει τις θεραπευτικές δυνατότητες των Ελλήνων ασθενών, καθώς πρόκειται για μία πρωτοπόρο εταιρεία με διεθνή τεχνογνωσία στη βιοχημεία και τις βιολογικά παρασκευασμένες θεραπείες. «Και από τη στιγμή που η βιοτεχνολογία αποτελεί συνώνυμο της προόδου, η επιλογή της χώρας μας αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση πως η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθήσει και, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, να συμμετέχει σε αυτήν την εξέλιξη», κατέληξε.

Από την πλευρά των ασθενών, ο κ. Βερύκιος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), καλωσόρισε τη Sobi στην Ελλάδα, τονίζοντας: «Ελπίζω η παρουσία της εταιρείας στη χώρα μας να συμβάλει στην παροχή υψηλά ποιοτικών προϊόντων και στην απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θεραπεία για τα άτομα με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις».

Check Also

Απόσυρση της διάταξης περί ανακατανομής του Clawback ζητά ο ΣΦΕΕ με υπόμνημά του

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά στην κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και άλλων …