Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΗΠΑ: Στη χρήση παράνομων σκευασμάτων αποδόθηκε ο θάνατος που είχε συνδεθεί με το άτμισμα

ΗΠΑ: Στη χρήση παράνομων σκευασμάτων αποδόθηκε ο θάνατος που είχε συνδεθεί με το άτμισμα

Με τη χρήση παράνομων, μη πιστοποιημένων σκευασμάτων, με περιεκτικότητα ελαίου ινδικής κάνναβης, συνδέονται τα 100 και πλέον περιστατικά της “μυστηριώδους” ασθένειας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του επιστημονικού περιοδικού “Medical Daily”, το οποίο δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών Προϊόντων Ατμίσματος (ΣΕΕΠΑ).

Σύμφωνα με το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, τα κρούσματα οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας συνδέονται με χρήση παράνομων υγρών αναπλήρωσης, όπου είχε προστεθεί έλαιο ινδικής κάνναβης με την ψυχοτρόπο ουσία THC, τα οποία πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι εταιρείες, όπως η “Dank Vapes”, είναι συνήθως εμπορικά σήματα χωρίς εταιρική ταυτότητα, τα οποία τροφοδοτούν το παραεμπόριο με αυτοσχέδια σκευάσματα που παράγονται από ιδιώτες σε οικιακούς χώρους.

Καθώς τα υγρά ατμίσματος που διατίθενται παράνομα δεν είναι ούτε ελεγμένα, ούτε πιστοποιημένα, οι χρήστες τους είναι εκτεθειμένοι σε άγνωστες και δυνητικά επιβλαβείς ουσίες.

Επομένως, τα κρούσματα οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που απασχόλησαν τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ δεν σχετίζονται με το άτμισμα αυτό καθ’ αυτό, αλλά είτε με την κατανάλωση παράνομων σκευασμάτων (μεταξύ αυτών και ναρκωτικών ουσιών), είτε με τη γενικότερη χρήση φθηνών, απαγορευμένων προϊόντων – και, μάλιστα, σε μια χώρα που δεν έχει αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, όπως συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατ’ επέκταση, στην Ελλάδα.

Η πραγματική αιτία των περιστατικών στις ΗΠΑ έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή σύσταση του ΣΕΕΠΑ προς τους Έλληνες ατμιστές να επιλέγουν μόνο νόμιμα, ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα, που παράγονται αποκλειστικά από επώνυμους, αναγνωρισμένους παραγωγούς και διατίθενται στα εξειδικευμένα σημεία πώλησης με οδηγίες για την ορθή χρήση. Τα προϊόντα αυτά έχουν κοινοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ατμιστικών Προϊόντων (EU-CEG) και στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων, και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Check Also

«Έφυγε» η Άντζελα Βερναδάκη – Μεγάλη η απώλεια για την AbbVie

Από σήμερα το πρωί, μια μεγάλη απώλεια μετράει η οικογένεια της ΑbbVie, μετά τον θάνατο …