Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ημερίδα για την Ενεργό Γήρανση και την Οστεοαρθρίτιδα στην Πιερία

Ημερίδα για την Ενεργό Γήρανση και την Οστεοαρθρίτιδα στην Πιερία

Το Περιφερειακό Τμήμα Πιερίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τμήμα Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του ΠΣΦ, διοργανώνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στις 18:00, ημερίδα με θέμα «Μεγαλώνοντας με Ποιότητα Ζωής! Ενεργός Γήρανση και Οστεοαρθρίτιδα» στην Κατερίνη, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη (έναντι Πάρκου Κατερίνης).

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το κοινό για το συχνό αυτό εκφυλιστικό πρόβλημα, με ιδιαίτερη μνεία στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, για την πρώιμη διάγνωση της πάθησης, για τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή με την εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης και, γενικά, για την αντιμετώπιση της πάθησης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην ημερίδα, τα μέλη της ΔΕ του Επιστημονικού Τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας, φυσικοθεραπεύτριες Έφη Χάλαρη και Ευαγγελία Σηφακάκη, θα αναπτύξουν τον ρόλο και την παρέμβαση των φυσικοθεραπευτών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτεί το μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Πιερίας, η φυσικοθεραπεύτρια Έλενα Χατζηλιάδου, που πρόσφατα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η Πρωταθλήτρια θα βραβευτεί από τον Πρόεδρο του ΠΣΦ, κ. Πέτρο Λυμπερίδη, ο οποίος θα παραβρεθεί στην ημερίδα.

Check Also

«Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο»: Το ΚΕΦΙ μας ενημερώνει για τον καρκίνο του παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών – ΚΕΦΙ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, και …