Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ευρωπαϊκές Ενώσεις ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας

Ευρωπαϊκές Ενώσεις ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) ένωσε τις δυνάμεις της με την Collectif National des Associations d’Obèses (CNAO – Γαλλικό Σύνδεσμο για τους Παχύσαρκους Ασθενείς) και την Adexo (Ένωση Παχύσαρκων και Πρώην Παχύσαρκων Ασθενών στην Πορτογαλία), υποστηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας, στις 18 Μαΐου, και τις σχετικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (EASO).

Η παχυσαρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις δημόσιας υγείας παγκοσμίως:

  • Μέχρι το 2030, αναμένεται πάνω από τους μισούς Ευρωπαίοιυς να είναι παχύσαρκοι, με πόσοστα μέχρι 89% σε ορισμένες χώρες.
  • 39% των ενηλίκων ηλικίας άνω των 18 ετών ήταν υπέρβαροι και περίπου 13% των ενηλίκων ήταν παχύσαρκοι το 2016 παγκοσμίως.
  • Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για χρόνιες ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου ΙΙ, της υπέρτασης, της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με την παχυσαρκία και τις ασθένειες τις οποίες επηρεάζει. Αποτελεί σημαντική, επίσης, ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι η παχυσαρκία μπορεί να προληφθεί. Αν και συχνά προκαλείται από παράγοντες πέραν του ελέγχου του ατόμου, οι κοινές αιτίες της παχυσαρκίας περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό αυξημένης σωματικής αδράνειας και αυξημένης πρόσληψης θερμίδων, οδηγώντας σε ενεργειακή ανισσοροπία.

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Παχυσαρκίας, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) ένωσε δυνάμεις και φέτος με την CNAO και την Adexo για τη δημιουργία ενός βίντεο κινουμένων σχεδίων και ένα infographic, με σκοπό να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση της παχυσαρκίας και των συνεπειών της. Παρακολουθήστε το αποκλειστικό βίντεο εδώ και κατεβάστε το σχετικό infographic εδώ.

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να διαδραματίσουν ευεργετικό ρόλο σε μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία. Δεν είναι η μαγική σφαίρα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα βοηθητικό εργαλείο, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρησης βάρους. Επομένως, μπορούν να βοηθήσουν τους ενήλικες και τα παιδιά στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαχείριση του σωματικού βάρους, όταν χρησιμοποιούνται αντί της ζάχαρης και ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Check Also

Ο διαβήτης σημαντικός παράγοντας πρόβλεψης για τη διασωλήνωση ασθενών με COVID-19

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), μελέτη δημοσιευμένη στις 19 Μαΐου, στο …