Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Επτά χρόνια Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Επτά χρόνια Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Επτά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο συμπλήρωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και το ΔΣ του ΙΣΑ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους εθελοντές του Ιατρείου, οι οποίοι επένδυσαν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο, για να κάνουν εφικτή τη λειτουργία της πρότυπης αυτής δομής.

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Οι εθελοντές ιατροί, όλων των ειδικοτήτων, εξετάζουν τους ασθενείς σε τακτικά ραντεβού, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70.000 ιατρικές επισκέψεις. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς και φορείς.

Καθημερινά, κατά μέσον όρο, 100 ασθενείς περνούν το κατώφλι του, ενώ χορηγούνται 300-400 φάρμακα. Παράλληλα, το Ιατρείο στηρίζει τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται.

Επίσης, στηρίζει 22 Δήμους σε όλη τη χώρα με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, έχει αποστείλει φάρμακα σε δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα.

«Το Ιατρείο ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από επτά περίπου χρόνια και, μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, έγινε το καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Παλέψαμε για να στηρίξουμε τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέουν από την οικονομική κρίση και τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές. Δυστυχώς, η πολιτεία υποχωρεί διαρκώς στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Με ορμητήριο την Αθήνα αυτά τα επτά χρόνια, φτάσαμε στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας. Από το νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης, το Καστελόριζο, μέχρι το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, τον Έβρο, δίνουμε ελπίδα και ανακούφιση στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της ελληνικής επικράτειας. Στους συνανθρώπους μας, που αποκομμένοι από την κεντρική διοίκηση, βιώνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Για όλο αυτό το έργο είμαστε υπερήφανοι», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Check Also

ΙΣΑ: Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα για τους καρδιοπαθείς

Είναι γνωστό ότι, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια, συνδυαζόμενη με …