Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Επιστολή Κικίλια στον ΙΣΑ περί αιτημάτων των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ

Επιστολή Κικίλια στον ΙΣΑ περί αιτημάτων των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ

Με απαντητική επιστολή του σε σχετική επιστολή του ΙΣΑ, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνει ότι κατανοεί τη δύσκολη θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων χρόνων, χωρίς οποιοδήποτε μέτρο διευκόλυνσης ώσατε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή.

Καθώς η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα, ο κ. Κικίλιας αποφάσισε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ και να προβεί σε ρύθμιση, με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο, των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ.

«Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κατάστασης, με τη λήψη κάθε εφικτού μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση, και παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που έχουμε παραλάβει για το 2019», αναφέρει στην επιστολή του ο Υπουργός και παραπέμπει σε συνάντηση με τη διοίκηση του αρμόδιου και ήδη ενήμερου, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ΕΟΠΥΥ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου από τον Υπουργό Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τους τελευταίους μήνες, πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την επιβίωση του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι έχουμε πλέον μια σημαντική βάση, για να βρεθεί λύση που θα βοηθήσει τον κλάδο να βγει από το σημερινό αδιέξοδο».

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να κανονιστεί άμεσα συνάντηση για να συζητηθούν τα κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου θέματα.

Check Also

Στο Γ.Ν. Σάμου ο Βασίλης Κικίλιας

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ο Υπουργός …