Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστημονική Συνάντηση για την Ιλαρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Επιστημονική Συνάντηση για την Ιλαρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στις 6 Φεβρουαρίου το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με το ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”, πραγματοποίησε επιστημονική συνάντηση επαγγελματιών υγείας, με θέμα «Επιδημία Ιλαράς στην Ελλάδα», στο Δώμα του Νοσοκομείου. Διακεκριμένοι επιστήμονες της επιδημιολογίας και της κλινικής ιατρικής παρουσίασαν και συζήτησαν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που σχετίζονται με την επιδημία ιλαράς στη χώρα μας.

Την επιστημονική συνάντηση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής Χειρουργικής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, η Διοικήτρια του Ευαγγελισμού κα Παναγιώτα Γκουλάκη-Μητσάκη, ενώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ έδωσε έμφαση στη συνεχιζόμενη επιδημία ιλαράς, καθώς και στην αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής των μέτρων πρόληψης από τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της χώρας μας, ενώ η κ. Μητσάκη τόνισε τον προβληματισμό των επαγγελματιών υγείας σε σχέση με την ιλαρά. Ο κ. Μπασκόζος υπογράμμισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μένει κάποιος υγειονομικός ανεμβολίαστος, καθώς πρόκειται για κοινωνική ευθύνη, ενώ έδωσε έμφαση στη σημαντικότητα της πρόληψης και αγωγής υγείας. Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη σημασία της καμπάνιας εμβολιασμών στους πληθυσμούς προσφύγων-μεταναστών και Ρομά, η οποία «θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».

Τέλος, ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησε σχετικά με την εμπειρία του στο ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”, τονίζοντας και αυτός την αναγκαιότητα εμβολιασμού του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με τις ίδιες προϋποθέσεις που συνιστάται για τον γενικό πληθυσμό.

Check Also

«Πραξικοπηματική προικοδότηση» ιδιωτικών ΚΑΑ από το Υπουργείο καταγγέλλουν οι εργοθεραπευτές

Τεράστιο σκάνδαλο για την κυβέρνηση αποτελεί η πραξικοπηματική προικοδότηση των ιδιωτικών Κέντρων Αποκατάστασης Αναπήρων – …