Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Επιστημονική εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες στο Φαρμακείο από την Olvos Science

Επιστημονική εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες στο Φαρμακείο από την Olvos Science

Η φαρμακευτική εταιρεία Olvos Science, σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησαν επιστημονική εκδήλωση, με θέμα «Διαχείριση Τραύματος και Εγκαύματος στο Φαρμακείο», την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, με προσκεκλημένους φαρμακοποιούς από όλη την Αττική.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αντώνιος Αυγερινός. Ομιλητές και συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κα Κυριακή Σακελλαρίου, Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, και ο κ. Κυριάκος Παράσχης, Εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών και Ναυαγοσωστικής Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ..

Οι κύριοι πυλώνες της παρουσίασης ήταν η κατηγοριοποίηση και διαχείριση τραυμάτων, η αξιολόγηση και αντιμετώπιση αιμορραγιών, καθώς και η εκτίμηση και διαχείριση εγκαυμάτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διαδραστική επίδειξη της μεθόδου Heimlich, η οποία εφαρμόζεται για τη διαχείριση της πνιγμονής σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες, με επίδειξη σε εθελοντές από το κοινό.

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών με Φαρμακοποιούς απ’ όλη την Αττική. Πιο συγκεκριμένα, αναλύσαμε τη διαχείριση τραύματος, αιμορραγίας, εγκαύματος, αλλά και κάτι που μας αφορά όλους, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, τη διαχείριση και αντιμετώπιση της πνιγμονής», σημείωσε μετά το πέρας της επιστημονικής εκδήλωσης η εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. κα Σακελλαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη ευγενική υποστήριξη του Flamigel, ενός καινοτόμου προϊόντος της Olvos Science, το οποίο ενδείκνυται για πληγές, κοψίματα, εκδορές, οικιακά και ηλιακά εγκαύματα. Η Olvos Science είναι θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στον τομέα της αυτοθεραπείας και φροντίδας της Υγείας.

Check Also

Η Bristol Myers Squibb αρωγός στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα και τον κόσμο

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb προσφέρει μαζί με …