Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Επιμένει ο ΕΟΠΥΥ στο νέο καθεστώς των ιατρικών επισκέψεων

Επιμένει ο ΕΟΠΥΥ στο νέο καθεστώς των ιατρικών επισκέψεων

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ με νέα ανακοίνωσή του τονίζει ότι η Οδηγία για τις ιατρικές επισκέψεις «θα εφαρμοσθεί υποχρεωτικά από όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς από την 1/9/2017».

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την εν λόγω Οδηγία:

«1. Καθορίζεται ως μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των (200) επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, καθώς και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), τα δεκαπέντε (15) λεπτά της
ώρας.

2. Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφ/νοι του ΕΟΠΥΥ».

Ανάκληση της Οδηγίας ζητά και ο ΙΣΑ

Με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του: «Δεν νοείται να προβαίνετε σε έκδοση οδηγιών, χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει χώρα η οιαδήποτε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των Συλλογικών Οργάνων των Ιατρών.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο χρόνος που θα διαθέσει ο κάθε ιατρός στον ασθενή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Στο άρθρο 9 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, προβλέπεται κύριε Πρόεδρε, η υποχρέωση του ιατρού να δίνει προτεραιότητα στην προστασία της υγείας του ασθενή. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να εφαρμοσθεί μετρώντας τα λεπτά της ώρας;; Σε κάθε περίπτωση δεν δύναται να επιβληθεί σε κανέναν ιατρό χρονικό πλαίσιο άσκησης του λειτουργήματός του!», τονίζει ο ΙΣΑ.

Check Also

ΠΙΣ: «Οι επιπλέον συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και η ελεύθερη επιλογή ιατρού τα πρώτα βήματα για αναδιοργάνωση της ΠΦΥ»

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη …