Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Επερώτηση στη Βουλή από Φωτήλα-Οικονόμου για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

Επερώτηση στη Βουλή από Φωτήλα-Οικονόμου για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

Από τον Απρίλιο του 2017, οπότε και αποχώρησε ο μοναδικός καθηγητής καρδιοχειρουργικής ο κ. Δημήτριος Δουγένης, ανεστάλη η λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η μεταφορά των ασθενών είτε προς το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, είτε προς την Αθήνα, δεδομένου ότι το ιατρικό προσωπικό που είχε μείνει δεν διέθετε την κατάλληλη εμπειρία να αντιμετωπίσει τα σχετικά περιστατικά.

«Το πρόβλημα είχε επισημανθεί με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6405/15.06.2017 ερώτησή μας, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε από το Υπουργείο Υγείας», σημειώνουν στη σχετική επερώτηση στη Βουλή που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας. Και συνεχίζουν:

«Παρόλα αυτά, οι πολίτες της Αχαΐας άρχισαν να ελπίζουν ξανά για την επαναλειτουργία της κλινικής ύστερα από την πρόσληψη του Επιμελητή Α’ και Αναπληρωτή Καθηγητή του Α’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του “Ερρίκος Ντυνάν, κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο. Δυστυχώς, όμως, οι ελπίδες ήταν φρούδες, αφού ο καθηγητής μη έχοντας αντικείμενο εργασίας (καθώς η κλινική είναι κλειστή) μετακινήθηκε προσωρινά στο Ιπποκράτειο προκειμένου να μη μένει άπραγος. Έτσι, διαπιστώνουμε πως καμιά εξέλιξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα και το θέμα της λειτουργίας της κλινικής δεν λύνεται, δημιουργώντας ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής, αφού δεν μπορεί να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση τόσο σοβαρών περιστατικών.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιος έχει την ευθύνη που μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση και παραμένει κλειστή η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ;
  2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ;
  3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ;»

Check Also

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

«Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της …