Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Επανεξετάζεται η άρση του τεκμηρίου αθωότητας για τους γιατρούς. Ικανοποιημένος ο ΙΣΑ.

Επανεξετάζεται η άρση του τεκμηρίου αθωότητας για τους γιατρούς. Ικανοποιημένος ο ΙΣΑ.

Ο ΙΣΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να επανεξετάσει την αντισυνταγματική ρύθμιση, με την οποία αίρεται το τεκμήριο της αθωότητας για τους γιατρούς.

Ο ΙΣΑ, στις 20 Αυγούστου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητούσε ακύρωση της εν λόγω απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, με την οποία αίρεται το τεκμήριο αθωότητας για τους ιατρούς της χώρας, καθώς οι ιατροί υπόκεινται σε αναστολή άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, με μοναδική προϋπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης. Επιπλέον, ο Προέδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, είχε θέσει το σοβαρό αυτό θέμα στις συναντήσεις που έγιναν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ, μαζί με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, έκανε προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απαράδεκτης αυτής Υπουργικής Απόφασης, καθώς η εν λόγω διάταξη είναι αντίθετη στο τεκμήριο της αθωότητας και στις αρχές τις ισότητας, της επαγγελματικής ελευθερίας, της αναλογικότητας και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.

Τελικά, το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε την αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να μελετήσει την πιθανότητα αλλαγής της διάταξης και να προβεί σε έκδοση νεότερου νομοθετήματος.

Κατόπιν του αιτήματος αναβολής, το οποίο και έγινε αποδεκτό, η συζήτηση της υπόθεσης ορίστηκε εκ νέου για την 7η Φεβρουαρίου 2020.

Check Also

Έκτακτες συσκέψεις για τον κορονοϊό – Δεν αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων

Η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του νέο κορονοϊού προκαλεί ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και …