Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επίσκεψη προέδρου και στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ σε Χίο και Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του PHILOS

Επίσκεψη προέδρου και στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ σε Χίο και Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του PHILOS

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, κ. Αγάπιο Τερζίδη και το μέλος του Δ.Σ., κ. Ουρανία Δαφνή, επισκέφθηκαν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του προγράμματος PHILOS, που προβλέπει την υγειονομική υποστήριξη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με ενίσχυση τόσο των υγειονομικών υποδοχών των καταυλισμών, όσο και των Νοσοκομείων, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε συνάντηση με τις Διοικήτριες των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Χίου, καθώς και με τους Διοικητές των Κέντρων Υποδοχής Μόριας, Καράτεπε και Βιάλ, όπου εξήρε την αυτοθυσία των υπαλλήλων και των εθελοντών που προσφέρουν υπηρεσίες υποστήριξης στους πρόσφυγες.

Εν όψει της κλιμάκωσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, του επερχόμενου χειμώνα και της συνεχιζόμενης αύξησης προσφύγων, ο κ. Ρόζενμπεργκ εξέφρασε την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, με σκοπό την πρόληψη απειλών για τη Δημόσια Υγεία.

Check Also

ΚΕΕΛΠΝΟ: Προκήρυξη θέσεων εργασίας για το PHILOS

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας …