Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΕΟΦ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους, συζητώντας για την έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων

ΕΟΦ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους, συζητώντας για την έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Iανουαρίου, η συνάντηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και μελών του ΔΣ, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), παρουσία της Διευθύντριας Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας και τα μέλη του ΔΣ, κα Γκόλφω Γεμιστού, Αντιπρόεδρος Α’, και κα Μαρία Τριανταφύλλου, Γενική Γραμματέας, έθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη και άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΟΦ.

Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα των ελλείψεων σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα για τον διαβήτη, αλλά και σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, οι οποίες παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Ιωάννης Μαλέμης, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ηλίας Γιαννόγλου, όπως επίσης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, κα Παντελία Γκούρα, ανέφεραν ότι έχουν γνώση του θέματος. Σημείωσαν, δε, ότι είναι αναγκαία η συνεργασία ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΕΟΦ για να υπάρχει άμεση ενημέρωση, ώστε ο ΕΟΦ να προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώθηκαν ότι, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, θα τεθεί σε λειτουργία ειδική εφαρμογή του Οργανισμού, μέσω της οποίας θα παρακολουθούνται οι ελλείψεις των προϊόντων, είτε φαρμάκου είτε αναλώσιμου υλικού, σε όλη τη χώρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το σημαντικό θέμα της «Κίτρινης» και «Λευκής» Κάρτας του ΕΟΦ και τέθηκαν οι βάσεις για την απαρχή της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη για το σημαντικό αυτό θέμα.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΕΟΦ για συνέχιση της συνεργασίας, αλλά και για ορισμό νέας συνάντησης μετά από μερικούς μήνες.

Check Also

Απαραίτητη η ορθή και ασφαλής χρήση της αντιδιαβητικής αγωγής στους ασθενείς με COVID-19

Οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2) πρέπει να εντατικοποιήσουν την αγωγή τους για …