Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΟΔΥ: Εμβολιασμοί για ιλαρά και πνευμονιόκοκκο σε Λέσβο και Σάμο

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμοί για ιλαρά και πνευμονιόκοκκο σε Λέσβο και Σάμο

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε, από τις 4 έως τις 9 Νοεμβρίου, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο, προκειμένου να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ευάλωτων πληθυσμών προσφύγων και μεταναστών.

Ο εμβολιασμός των βρεφών, εφήβων και παιδιών που ζουν σε χώρους διαμονής προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών, αποτελεί σημαντικό στόχο, τόσο για την προστασία των ίδιων των παιδιών που εμβολιάζονται, όσο και για τη διαμόρφωση συλλογικής ανοσίας, ώστε να προστατευθεί η κοινότητα όπου αυτά διαμένουν, αλλά και η κοινωνία ευρύτερα.

Συνολικά, στη Μόρια πραγματοποιήθηκαν 1.000 εμβολιασμοί για ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα (MMR), σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 9 μηνών έως 18 ετών, και 700 για πνευμονιόκοκκο, σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως και 5 ετών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί και στο ΚΥΤ της Σάμου – συγκεκριμένα, 1.000 εμβόλια MMR και 1.000 εμβόλια αντίστοιχα για πνευμονιόκοκκο, με τη συνεργασία των επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καθώς και του στρατού ξηράς.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS II, προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του φιλοξενούμενου βρεφικού, παιδικού και εφηβικού πληθυσμού στα ΚΥΤ και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών.

Check Also

ΕΟΔΥ: Παρουσίαση καινοτόμου εφαρμογής για τη διαχείριση συμβάντων του Δικτύου των ΚΟΜΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΔΥ «Κινητές Ομάδες Υγείας ΚΟΜΥ» που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από …