Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ενημερωτική επίσκεψη κλιμακίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του PHILOS

Ενημερωτική επίσκεψη κλιμακίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του PHILOS

Πενταμελές κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούμενο από στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, πραγματοποίησε το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του «PHILOS – Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση για την Προσφυγική Κρίση». Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησής του Προγράμματος, ενώ επισκέφθηκε νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου αυτό δραστηριοποιείται, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αν. Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και Υπεύθυνος του Προγράμματος PHILOS, κ. Α. Τερζίδης. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ) για τα υποέργα του προγράμματος, ενώ το κλιμάκιο επισκέφθηκε αργότερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», όπου συναντήθηκε με τους διοικητές των εν λόγω νοσηλευτικών ιδρυμάτων και συνομίλησε με το προσωπικό του προγράμματος σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον ωφελούμενο πληθυσμό.

Την επόμενη ημέρα, το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε, συνοδεία συνεργατών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ, τα κέντρα φιλοξενίας του Σχιστού, Ελαιώνα και Σκαραμαγκά, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα PHILOS:  www.philosgreece.eu/el/

Check Also

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία μάλιστα έγινε αποδεκτή …