Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Εναρκτήρια συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας και Υγείας για την ιατρική εκπαίδευση

Εναρκτήρια συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας και Υγείας για την ιατρική εκπαίδευση

Την εναρκτήρια συνεδρίασή της, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη, πραγματοποίησε στο ΚΕΣΥ την Τετάρτη, 14 Μαρτίου, η νεοσυσταθείσα κοινή διυπουργική επιτροπή των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, με αντικείμενο τον εθνικό σχεδιασμό εκπαίδευσης των επαγγελματιών  Υγείας.

Η σύσταση της εν λόγω επιτροπής προβλέπεται στο αρ. 98 του ν.4486/17 και αποτελούσε αίτημα πολλών ετών, τόσο των Ιατρικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας, όσο και των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη σύνθεση της Επιτροπής εκπροσωπούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς. Συντονιστής έχει οριστεί ο καθηγητής  Παθολογίας – Ρευματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κ. Αλέξανδρος-Αναστάσιος Γαρύφαλλος, ενώ την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας εκπροσωπούν οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ. Γ. Γιαννόπουλος και Γ. Αγγελόπουλος.

Σκοπός της επιτροπής είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και έρευνας για τους γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους και λοιπούς επαγγελματίες Υγείας, σε εναρμόνιση με την εθνική στρατηγική για την Υγεία και με τις σχετικές αποφάσεις και οδηγίες των ευρωπαϊκών θεσμών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναλύθηκε το θεσμικό πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής. Έγινε ιεράρχηση των θεμάτων που θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις και συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες εργασίας που θα εισηγηθούν και θα επεξεργαστούν τα τρέχοντα θέματα.

Check Also

«Υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις;»: Μια ακαδημαϊκή ματιά στα ΣΔΙΤ

Η εφαρμογή των ΣΔΙΤ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει προς άμεση …