Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με τα ραντεβού που χάθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με τα ραντεβού που χάθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα και οι πολίτες θα ενημερωθούν με sms, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε να μην χαθεί καμία δόση, αναφέροντας ότι τα εμβόλια της Pfizer που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν την ημέρα που αποκλείστηκε η Αττική, έγιναν σε τρόφιμους και εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού, στην δομή της Αμυγδαλέζας, όπως επίσης και σε στρατιωτικούς.

Ποιες ημέρες θα γίνουν οι εμβολιασμοί που αναβλήθηκαν

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τα ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας προγραμματίζονται να γίνουν ως εξής:

  1. Οι πολίτες που ανήκουν στις ηλικίες 60 – 64 θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν το ραντεβού.
  2. Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι θα εμβολιαστούν επίσης την άλλη εβδομάδα από Δευτέρα έως και Παρασκευή και θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους 3 ημέρες πριν.
  3. Οι 75 και άνω, όπως επίσης και κάποιες άλλες περιπτώσεις, που η πλειονότητά τους αφορά δεύτερη δόση θα εμβολιαστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και θα ενημερωθούν με μήνυμα για την ακριβή ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο.

Check Also

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές της Αττικής – Ανησυχία και για την Θεσσαλονίκη

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας συνεχίζει να επιδεινώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε …