Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ελληνική πατέντα δίνει τη λύση διεθνώς: Μάσκες με διαφάνεια στο στόμα διευκολύνουν βαρήκοους και κωφούς

Ελληνική πατέντα δίνει τη λύση διεθνώς: Μάσκες με διαφάνεια στο στόμα διευκολύνουν βαρήκοους και κωφούς

Η ευρεία χρήση μασκών, καλύπτοντας το στόμα, θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επικοινωνία ενός πολύ μεγάλου ποσοστού ανθρώπων με βαρηκοΐα/κώφωση, στους οποίους η οπτική επαφή με τα χείλη του συνομιλητή (χειλανάγνωση) είναι αναγκαία για την κατανόηση της ομιλίας. Λύση στο διεθνές θέμα παρεμπόδισης της προσβασιμότητας των βαρήκοων πολιτών σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, δίνει η συνεργασία δυο πρωτοπόρων ελληνικών εταιρειών, της Galiotos earcare και της Pennie, που οδήγησε μετά από έρευνα και σχεδίαση στην παραγωγή μασκών με διαφάνεια στην περιοχή των στόματος.

Οι πρωτότυπες διαφανείς μάσκες δημιουργήθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα βιομετρικών χαρακτηριστικών στην ορθή εφαρμογή, ασφάλεια και καλή επικοινωνία του χρήστη. Μεγάλος αριθμός χρηστών συμμετείχε στις δοκιμές, οι οποίες οδήγησαν στην παραγωγή των εργονομικών προστατευτικών μασκών, πολλαπλών χρήσεων. Για τη διευκόλυνση της αναπνοής του χρήστη χρησιμοποιείται 100% βαμβακερό ύφασμα, η διαφάνεια είναι ιατρικού επιπέδου που δεν θολώνει με την αναπνοή, ενώ όλη η παραγωγή πιστοποιείται με διαδικασίες ISO.

«…Καθώς δεν υπήρχαν διεθνώς άρτιες λύσεις στο θέμα των μασκών, ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να τις δημιουργήσουμε στην Ελλάδα», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γαλιώτος, Εμβιοϊατρικός Μηχανικός, μέλος της Διοίκησης της Galiotos earcare.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεώργιος Μπόθος, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της βιομηχανίας λευκών ειδών Pennie δήλωσε: «Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή το project της μάσκας ως μέρος της κοινωνικής εταιρικής μας ευθύνης… Είμαστε χαρούμενοι που ένα σωστά σχεδιασμένο προϊόν στην Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον».

Θεωρείται σημαντική η χρήση διαφανούς μάσκας στον γενικό πληθυσμό, και κυρίως σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπου θα διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπων με δυσκολία ακοής και, φυσικά, θα μεταδίδει ανεμπόδιστα χαμόγελα!

Check Also

Η επίσημη απάντηση για τις….τεράστιες μάσκες που έλαβαν σήμερα οι μαθητές

Το θέμα της σημερινής ημέρας ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη νέα κανονικότητα, αλλά …