Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΚΠΑ: Πρόγραμμα υποστήριξης νευρολογικών ασθενών από τις 30 Μαρτίου

ΕΚΠΑ: Πρόγραμμα υποστήριξης νευρολογικών ασθενών από τις 30 Μαρτίου

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας πανδημίας του κορονοϊού, και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη διατήρηση της υγείας των ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, η Α’ Νευρολογική Κλινική λαμβάνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, για την οργάνωση και τη λειτουργία προγράμματος υποστήριξης ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, καθώς και των φροντιστών και οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείαςγια την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα.
  • Διαδικτυακό τόπο, όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, οι ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να έρχονται σε επαφή με ομάδα επιστημόνων υγείας από το επιστημονικό προσωπικό της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ο στόχος είναι να μη μείνουν αβοήθητοι οι ασθενείς με χρόνια νευρολογικά νοσήματα, αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το Σύστημα Υγείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειωτέον ότι η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας δεν υποκαθιστά την επαφή που πρέπει να έχουν οι ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα με τον θεράποντα ιατρό τους. Οι οδηγίες που αφορούν το νόσημά τους και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν πρέπει να προέρχονται από τον θεράποντα ιατρό, εφόσον παρακολουθούνται σε άλλη δομή του Συστήματος Υγείας, και όχι στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

‘Έναρξη και διάρκεια προγράμματος: 30 Μαρτίου 2020 – 30 Απριλίου 2020

Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας λειτουργεί ως εξής:

Για ιατρικά νευρολογικά θέματα

Ωράριο ιατρών: 10:30-14:30 στα τηλέφωνα:

  1. 210-7289291
  2. 210-7289284
  3. 210-7289301
  4. 210-7289277 

Για διαδικαστικά θέματα, θέματα κοινωνικής μέριμνας και ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Ωράριο κοινωνικών λειτουργών: 10:00-14:30 στο τηλ.: 210-7289215

Ο διαδικτυακός τόπος όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας είναι:

https://eginitio.uoa.gr/klinikes/a_neyrologiki_kliniki/ektakti_enimerosi_a_neyrologikis_klinikis_pandimia_koronoioy/

* Σημειωτέον ότι οι ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα που ήδη παρακολουθούνται στα Ειδικά Ιατρεία της Α Νευρολογικής Κλινικής, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 210-7251315 (ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00) Είναι επίσης δυνατή η επικοινωνία με e-mail μέσω του: eidikaiatreianeurologias@eginitio.uoa.gr.

Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τομέα της Υγείας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Ο Διευθυντής: Καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής

Check Also

ΕΚΠΑ: Χαμηλή η προστατευτική ανοσία έναντι του COVID-19 το διάστημα «Ιούνιος-Ιούλιος 2020»

Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για το …