Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή αποζημίωσης της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ για τα πλαστά πτυχία

Εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή αποζημίωσης της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ για τα πλαστά πτυχία

Εκδικάστηκε σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, η αγωγή αποζημίωσης 200.000 ευρώ της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της, όταν η ΠΟΕΔΗΝ υπερασπίστηκε τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών χιλιάδων ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών που εργάζονται σε Δημόσια Νοσοκομεία και αποφοίτησαν από συγκεκριμένες σχολές.

Από τις εν λόγω σχολές αποφοίτησαν πάνω από 5.000 ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτές, εκ των οποίων 2.500 εργάζονται σε Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, οι συγκεκριμένες Σχολές λειτουργούσαν νόμιμα και εξέδιδαν πτυχία, τα οποία συνυπέγραφαν οι Δημόσιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κάθε νομού.

Κατά τη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης, η ΟΙΕΛΕ επέμεινε για την πλαστότητα των εν λόγω πτυχίων, η εγκυρότητα των οποίων είχε ελεγχθεί το 2014 από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κάθε νομού, με το πόρισμα των ελέγχων να τα χαρακτηρίζει νόμιμα. Παρά ταύτα, ψηφίστηκε νόμος, με τον οποίο χιλιάδες απόφοιτοι και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις νομιμοποίησης των πτυχίων, οι οποίες θα οργανωθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Με την εν λόγω ρύθμιση, 2.500 νοσηλευτές κινδυνεύουν να οδηγηθούν στις φυλακές για κακουργήματα υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος για τους μισθούς 20 και πλέον ετών που έχουν λάβει. «Θα πάθουν τα ίδια που έπαθε η καθαρίστρια στο Βόλο, ο συνάδελφός μας του ΕΚΑΒ και πλείστοι άλλοι εργαζόμενοι. Θα οδηγηθούν στις φυλακές εντελώς άδικα, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει τον εν λόγω νόμο!», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: «Η ανάταση του ΕΣΥ απαιτεί πολύ πιο γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης και προσλήψεων»

Ανακοίνωση έσπευσε να εκδώσει η ΠΟΕΔΗΝ, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, 12 Σεπτεμβρίου, …