Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Εκδήλωση για τον Ιατρικό Τουρισμό στο ΟΑΚΑ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

Εκδήλωση για τον Ιατρικό Τουρισμό στο ΟΑΚΑ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

Ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ελπίδας πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά του Ιατρικού Τουρισμού, με τη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, ανοίγοντας την καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου, στη Στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Με το πολιτιστικό αυτό γεγονός σηματοδοτήθηκε και η έναρξη του οδοιπορικού για την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως Παγκόσμιου Προορισμού Τουρισμού Υγείας, Αθλητισμού και Επιχειρείν, καθώς και η επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων και Αττικής, επικεφαλής του οποίου είναι η Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

«Με όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής», τόνισε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στήριξης σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Σημείωσε, ακολούθως, ότι προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας και η προώθηση συνεργειών και συνεργασιών, με στόχο να δημιουργηθούν νέα εισοδήματα και να σταματήσει η μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, είναι το τρίπτυχο «σοβαρότητα, σχέδιο και επενδύσεις», προαναγγέλλοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό που δρομολογείται, με σκοπό την καθιέρωση της πόλης του Αμαρουσίου ως «Παγκόσμιου Πόλου του Τουρισμού Υγείας, του Αθλητισμού και του Επιχειρείν».

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο Unesco Βορείων Προαστίων, ο κ. Πατούλης τόνισε πως διακρίνεται για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, και ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της συμμετοχής των παιδιών στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας» και διατυπώνοντας την πεποίθηση πως «όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι και έχουν ηγεσία, θαυματουργούν».

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος και 300 παιδιά από τμήματα χορωδιών.

Συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες Σπύρου Λάμπρου (διεύθυνση Σπύρος Λάμπρου), Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου-Ηρακλείου (διεύθυνση Εύη Χλωρού) και ConAnima (διεύθυνση Ιουλία Τζαννετουλάκου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Check Also

Σε «Μ. Βλασταράκος» μετονομάζεται η αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΑ

Tο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του ΙΣΑ, …