Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Εγκαινίων συνέχεια… Νέες ΤΟΜΥ στην Αττική

Εγκαινίων συνέχεια… Νέες ΤΟΜΥ στην Αττική

Δικές τους ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) έχουν πλέον Καμίνια και Περιστέρι, οι οποίες εγκαινιάστηκαν την Τρίτη, 6 Μαρτίου από τους πολιτικούς αξιωματούχους του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να ανακοινώσει την καθιέρωση της αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους πολίτες, αλλά και το γεγονός ότι οι αρμόδιοι θα λογοδοτούν στην κοινωνία για την πορεία της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, ως νέα δεδομένα στην όλη φιλοσοφία του Συστήματος Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για την ΠΦΥ,  Σταμάτης Βαρδαρός, και η διοίκηση της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, εγκαινίασαν την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην Αττική, στα Καμίνια του Πειραιά (Θηβών και Βουρβούλη).

«Χρειαζόμαστε ένα καλά οργανωμένο δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επίκεντρο την ΠΦΥ, και θέλουμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας να τις στηρίξουν και να τις υπερασπιστούν οι πολίτες και η κοινωνία», ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός, σημειώνοντας ότι «για τον σκοπό αυτόν, εισάγουμε δύο νέα δεδομένα στη φιλοσοφία του Συστήματος Υγείας, που είναι η αξιολόγηση από τους πολίτες της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημόσια λογοδοσία προς την κοινωνία, για τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης».

Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Αντύπας, υποδιοικητής της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, επεσήμανε ότι η πρώτη ΤΟΜΥ στα Καμίνια, η πρώτη ΤΟΜΥ  Περιστερίου (Χρήστου Λαδά 43 και Λάττα) που εγκαινιάστηκε επίσης σήμερα, μαζί με άλλες δύο ΤΟΜΥ, μια στην περιοχή της Ευγένειας στο Κερατσίνι και μια στην Νίκαια, άρχισαν τη λειτουργία τους από τις 21 Φεβρουαρίου 2018 και ήδη έχουν καταγράψει σημαντική προσέλευση πολιτών στις δομές τους.

Παράλληλα, ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, βρέθηκε στα εγκαίνια της πρώτης ΤΟΜΥ Περιστερίου, μαζί με τον Αναπλ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό, τη διοίκηση της Β’ ΔΥΠΕ, τις βουλευτίνες ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, της δημοτικής αρχής του Δήμου Περιστερίου και του δημάρχου Γιώργου Παχατουρίδη, παρουσία πλήθους κόσμου.

Με την αφορμή αυτή, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Περιστερίου, ενώ γνωστοποίησε και την πρόθεση του Υπουργείου να ιδρύσει και δεύτερη ΤΟΜΥ στον Δήμο Περιστερίου.

Check Also

«Υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις;»: Μια ακαδημαϊκή ματιά στα ΣΔΙΤ

Η εφαρμογή των ΣΔΙΤ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει προς άμεση …