Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Εβδομάδα πρόληψης και αγωγής για τον καρκίνο του δέρματος στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Εβδομάδα πρόληψης και αγωγής για τον καρκίνο του δέρματος στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Το κέντρο αναφοράς μελανώματος της Πλαστικής Χειρουργικής Μικροχειρουργικής και το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α “Γ. Γεννηματάς” διοργανώνουν,  για  10η συνεχή  χρονιά, την εβδομάδα  πρόληψης και αγωγής υγείας για τον καρκίνο του δέρματος.

Στις 14-17  Μαΐου 2018, στη Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων  του Νοσοκομείου (κτίριο 1), από τις 10:30 έως τις 13:30,  οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν στα μέτρα προστασίας και να ελέγξουν ελιές στο σώμα τους.

Μέχρι σήμερα, τα εννέα προηγούμενα έτη:

  • Έχουν ελεχθεί  2.942 άτομα.
  • Έχουν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί στα μέτρα προστασίας 5.899 άτομα.
  • Έχουν βρεθεί ύποπτοι σπίλοι σε συνολικά 243 άτομα, εκ των οποίων 85 απαιτούσαν άμεση αφαίρεση και έλεγχο με βιοψία, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν ανάλογα των αναγκών των ασθενών.

Την Πέμπτη, 17 Μαΐου, η δράση θα λειτουργήσει αποκλειστικά για τον έλεγχο των κατοίκων του Δήμου Βύρωνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Νοσοκομείου στο 20ήμερο πρόληψης που διοργανώνει ο Δήμος, καθώς και για τον έλεγχο του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Τέλος, στο πλαίσιο αιτήματος του Συλλόγου Τριτέκνων Καισαριανής, θα ελεχθούν διανεμημένα συνολικά 30 μέλη του συλλόγου τις ημέρες  14-16 Μαΐου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ηλιακό έγκαυμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος!

Check Also

Νέες καινοτόμες θεραπείες: Πώς θα ενταχθούν στο Σύστημα Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ;

Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αξιολόγησης νέων καινοτόμων θεραπειών (καθώς η λίστα των φακέλων που …