Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δωρεάν υπηρεσίες σε πυρόπληκτους και πολιτεία από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis

Δωρεάν υπηρεσίες σε πυρόπληκτους και πολιτεία από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis

Με αφορμή την πρόσφατη εθνική τραγωδία που οδήγησε στην απώλεια της ζωής 91 ανθρώπων, το ερευνητικό εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Office of Public Affairs ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν την επιστημονική τους υποδομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Ο Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των στελεχών του Εργαστηρίου στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, δηλώνοντας την προθυμία τους να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στη συνετή και οργανωμένη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος, καθώς και στη λήψη μέτρων για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων, οι οποίες έχουν ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος και δυσμενείς επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

Συγκεκριμένα:

  • Προσφέρεται δωρεάν σπιρομέτρηση ή και ακόμη λεπτομερέστερος λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε κάθε πυρόπληκτο που εμφανίζει συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα. Η δυνατότητα σπιρομετρικού ελέγχου και εκτίμησης από ειδικό πνευμονολόγο, παρέχεται με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210-6470056, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Η εξέταση θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου, στην οδό Ηπίτου 17 Β, στην Πλάκα, και το ραντεβού θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα, πάντοτε όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Για αξιολόγηση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πληγείσες περιοχές, τίθεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηρίου, παρέχοντας τη δυνατότητα 24ωρης καταγραφής της συγκέντρωσης μικροσωματιδιακών ρύπων σε σημεία που θα υποδειχθούν αρμοδίως.
  • Συνιστάται η προφυλακτική χρήση στοματορινικής μάσκας σε όσους επισκέπτονται ή εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, καθώς και η εισπνοή από τη μύτη, η ανατομία της οποίας συμβάλλει στην κατακράτηση ρύπων και στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Στοιχεία επικοινωνίας για προγραμματισμό επίσκεψης:
Τηλ.: 210-647-0056 ή 210 600 9800, εσωτ. 3113 ή 3109
e-mail: info@researchlab.gr
Διεύθυνση: Ηπίτου 17Β στην Πλάκα, κοντά στον σταθμό μετρό του Συντάγματος

Check Also

Ξανθός: Οι 8 άξονες της Εθνικής Στρατηγικής για πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου

Στις παρεμβάσεις που υλοποιεί το Yπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη …