Αρχική / Επικαιρότητα / Δρ. Χρ. Κουϊμτσίδης: «Η 26η Ιουνίου είναι ημέρα σεβασμού στην προσπάθεια των ανθρώπων να αλλάξουν τη ζωή τους»

Δρ. Χρ. Κουϊμτσίδης: «Η 26η Ιουνίου είναι ημέρα σεβασμού στην προσπάθεια των ανθρώπων να αλλάξουν τη ζωή τους»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Δρ. Χρήστος Κουϊμτσίδης MBBS FRCPsych MSc PhD, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους δεν είναι ημέρα ενάντια στους ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών. Δεν είναι ημέρα φόβου.

Είναι ημέρα σεβασμού στην προσπάθεια των ανθρώπων να αλλάξουν τη ζωή τους και να ενσωματωθούν στην κοινωνία με τον τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Είναι ημέρα μάθησης για όλους μας, μέσα από τη δύσκολη προσπάθειά τους να ξανακερδίσουν τον έλεγχο πάνω στις αποφάσεις και τις επιλογές τους.

Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να αναπτύσσουμε συνήθειες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές. Δυνητικά, όλοι μπορούμε να χάσουμε τον έλεγχο υπό αντίξοες συνθήκες και άλλες ψυχοπιεστικές καταστάσεις συναισθηματικές ή κοινωνικές. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να αλλάξουμε συνήθειες και να κερδίσουμε ξανά τον έλεγχο.

Γι’ αυτό, ας αγκαλιάσουμε τον Άνθρωπο, ας δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει σε αλλαγές που θεωρεί πιο σωστές για τη ζωή του, ας σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματά του κι ας ακούσουμε τη φωνή του».

Check Also

Στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων και Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ …