Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Διημερίδα ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκά προγράμματα, διατομεακή συνεργασία και ενίσχυση συστημάτων Υγείας

Διημερίδα ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκά προγράμματα, διατομεακή συνεργασία και ενίσχυση συστημάτων Υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής διημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA).

Η διημερίδα, με τίτλο «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ)», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι έξι θεματικοί άξονες, βάσει των οποίων κινήθηκε η διημερίδα ήταν α) οι διασυνοριακές απειλές για τη Δημόσια Υγεία και η εφαρμογή του ΔΥΚ, β) οι αναδυόμενες βιολογικές, χημικές και ραδιολογικές απειλές, γ) η διατομεακή συνεργασία για την ετοιμότητα του τομέα Υγείας προς αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, δ) η πληροφόρηση σχετικά με υλικό και εργαλεία από τα κράτη-μέλη για την ενδυνάμωση των συστημάτων Υγείας, ε) το μεταναστευτικό – προσφυγικό και η Δημόσια Υγεία και, τέλος, στ) τα συμπεράσματα και οι καλές πρακτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της πολυθεματικής διημερίδας τονίστηκε η μεγάλη σημασία της διάχυσης των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια, η διατομεακή συνεργασία και η αναγκαιότητα της ενίσχυσης των συστημάτων Υγείας.

Check Also

Συνάντηση Βασίλη Κικίλια – Στέλλας Κυριακίδου: Απόλυτη η ευθυγράμμιση μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ευρωπαϊκών πολιτικών Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας …