Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Μια διαφορετική δράση για την κοινωνική αποστιγματοποίηση της ψωρίασης

Μια διαφορετική δράση για την κοινωνική αποστιγματοποίηση της ψωρίασης

Μια διαφορετική δράση για την κοινωνική αποστιγματοποίηση της ψωρίασης υλοποίησε στις 29 Οκτωβρίου η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ψωρίασης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο») και της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους). Στόχος της δράσης, ήταν η παρότρυνση του κοινού να κατανοήσει καλύτερα την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς με ψωρίαση και να αναθεωρήσει τυχόν προκαταλήψεις για τη νόσο, μέσω της διανομής σχετικού υλικού.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη του Συλλόγου στήριξαν την προώθηση του τρέχοντος τεύχους που φιλοξενεί ειδικό αφιέρωμα για την ψωρίαση, από τους διαπιστευμένους πωλητές του περιοδικού που βρέθηκαν στα σημεία της δράσης. Επιπλέον, η AbbVie με την αγορά 150 αντιτύπων του τεύχους στήριξε τους πωλητές του περιοδικού, που στην πλειονότητά τους είναι άστεγοι ή άνεργοι πολίτες, καθώς μέρος των εσόδων του περιοδικού αποδίδεται στους ίδιους.

«Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, μας δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξουμε τις αξιόλογες προσπάθειες του Συλλόγου «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» για την αλλαγή της αντίληψης του κοινού σχετικά με την ψωρίαση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί αιτία κοινωνικής απομόνωσης για τους ασθενείς. Παράλληλα, όμως, είχαμε και τη δυνατότητα να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ», που λειτουργεί ως μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού, που εκείνοι βιώνουν αλλά και εξασφάλισης ενός ελάχιστου, αξιοπρεπούς εισοδήματος», ανέφερε η κ. Άντζελα Βερναδάκη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AbbVie.

Η κ. Τίνα Κουκοπούλου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ», είπε πως «125.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με ψωρίαση, ενώ στη χώρα μας ξεπερνούν τις 220.000. Την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, ενημερώνουμε το κοινό για τη μη μεταδοτικότητα της νόσου και αγωνιζόμαστε ενάντια στην προκατάληψη, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στις διακρίσεις και στην στιγματοποίηση. Με την AbbVie στο πλευρό μας, στηρίζουμε και εμείς με τη σειρά μας το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ».

Check Also

Αιφνίδια η απώλεια όσφρησης-γεύσης στους ασθενείς με COVID-19. Αποκαθίσταται εντός δύο εβδομάδων

Δημοσιεύθηκε προσφάτως στο περιοδικό Journal of the American Medical Association (JAMA) ένα άρθρο ανασκόπησης για …