Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Διαβεβαίωση Κοντοζαμάνη για προσλήψεις σε ΠΟΕΔΗΝ και τραυματιοφορείς

Διαβεβαίωση Κοντοζαμάνη για προσλήψεις σε ΠΟΕΔΗΝ και τραυματιοφορείς

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των τραυματιοφορέων, την οποία οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ και η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας, κο Κοντοζαμάνη, και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, θέτοντάς τους το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης Τραυματιοφορέων.

Οι εκπρόσωποι των τραυματιοφορέων και της ΠΟΕΔΗΝ τόνισαν ότι είναι επιβεβλημένη η ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ. Επιπλέον, ζήτησαν την ένταξη στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμισή τους, μέσω παρακολούθησης ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ.

Ο Υφυπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα των τραυματιοφορέων, οι οποίοι αποτελούν και την πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν προσλήψεις, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα νούμερα.

Ως προς τους 4000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας η ανανέωση των συμβάσεων για ένα χρόνο, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης.

Σχετικά με τα ζητήματα της ένταξης στα ΒΑΕ και της επαγγελματικής αναβάθμισης, ο Υφυπουργός είπε ότι θα τα συζητήσουν σε νέα συνάντηση.

Αναφορικά με το θέμα της παρέμβασης στο ΑΣΕΠ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να παρέμβει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ζητηθούν και να χορηγηθούν σωστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους υποψήφιους του διαγωνισμού 2Κ, λαμβάνοντας θετική απάντηση από τον κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος σημείωσε ότι σε ένα μήνα το Υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Η πορεία θα εκκινήσει στις 08:00 από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο

Check Also

Κλιμάκιο ψυχολόγων μεταβαίνει στην Εύβοια

Το Υπουργείο Υγείας αποστέλλει σήμερα στην Εύβοια, κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, για …